Over Pura Vida

Pura Vida betekent letterlijk ‘puur leven’. Maar het betekent daarmee meteen zoveel meer dan in die twee woorden te vangen is. Genieten van het leven. Genieten van de gewone, fijne dingen in het leven. Een heerlijke maaltijd, samen met goede vrienden. Lekker ontspannen en genieten van vrolijke Caribische muziek. Even ontsnappen aan de drukte van alledag. Lekker lui achterover met een heerlijke kleurige cocktail. Even de dagelijkse sleur aan je voorbij laten gaan.

Al deze genietmomenten komen bij Edwin Jimenez in zijn Caribisch restaurant Pura Vida volop aan bod.

Koken is Edwin’s passie. Vanaf het moment dat hij als jonge jongen op 12-jarige leeftijd als hulpje in een groot hotel in de Dominicaanse Republiek aan de slag ging en daar een fantastische leermeester kreeg, die bij hem de liefde voor koken deed ontwaken, is de rode draad in Edwin’s leven steeds weer het blij maken van mensen met zijn kookkunsten geweest. Uiteindelijk klom hij op tot chef-restaurant in een vijfsterren resort in Punta Cana.

Tot de liefde hem overviel en Edwin met zijn geliefde mee ging naar Nederland. Waar hij als eerste de Nederlandse taal onder de knie moest zien te krijgen.  Na een aantal jaren productiewerk te hebben verricht kwam hij na een bedrijfsongeval thuis te zitten.

Tijdens het hele proces van revalideren kwam Edwin, met steun van zijn gezin en vrienden tot een besluit: terug keren naar zijn passie: voor mensen koken en het hen naar de zin maken. Hieruit is in 2015 Caribisch restaurant Pura Vida in Deventer ontstaan. Uiteindelijk lukte het Edwin om de droom die hij van jongs af aan gekoesterd had waar te maken: een eigen restaurant waar hij zijn gasten kan laten genieten van de Caribische keuken met bijpassende Caribische sfeer. Waar zij heerlijk kunnen ontspannen met heerlijk eten en drinken en met Caribische klanken.

Iedereen die al eens bij Pura Vida gegeten heeft herinnert zich vast de stralende blijheid van Edwin. De blijheid die hij voelt als hij mensen blij kan maken met zijn heerlijke, zelfbereide gerechten laten een onuitwisbare indruk achter en zorgen ervoor dat de gasten die eenmaal de weg naar Pura Vida gevonden hebben graag terug komen.

Buen provecho oftewel eet smakelijk